Nothing's Over !!.
N O T H I N G'S O V E R

Annyeonghaseyo


Nurul Najiha @ g_ha - Sixteen - Senggarang
I inspirit and eLement forever
Crush Lee Min Hoo Celup :D

Gambar


Credits
Template : Arrien Inspirit
Big Help : K I M
Nice View:Google Chrome
Owner: Jieha


3 bufday girl !
Saturday, 24 August 2013 • 20:13 • 0 comments
fuhhh... fuhhh..
assalamualaikum ...
hye readers ..

lama sungguh tidak mengupdate blog tercinta ... hari niey baru berkesempatan untuk mengupdate blog tercinta .. maklum la busy mengalahkan perdana menteri katako ... okey , enough untuk pembukaan ..

okey , sebenarnya hari niey bufday my best friend n my new friend . okey , jie cite pasal my best friend dulu .

*throwback
kami satu kelas dari form 1 until form 3 . rapat sgt dengan dia niey . pergi mana mana mesti berdua . then , bila beli makanan mesti kongsi . dia niey selala belanja jie , kadang kadang gurau je . kami share cite sesama , new update about blogger pon kami kongsi . 

you know what i really love you ! even kekadang gile gile , suka pukul aku , tengking aku , ada masalah text aku , but i'm still happy with you . 

even taun niey x sama kelas tapi kami tetap berhubung ...
dia niey sweet sgt sbb :
1 . ajak pakai baju warna sama masa nak g beraya dengan kengkawan kelas taun lepas n sambutan hari raya kat sekolah (padahal dia x de masa sambutan tu)
2 . dia seboleh boleh carikan jie transport nak g beraya dgn dia

 kami satu rumah sukan iaitu rumah ungu or pesona . 3 taun juara berturut-turut . 
(muka kat atas niey , muka kepenatan sbb dua dua baru balik dari kem)

until now we are bestfriend .

second ,
today jugak bufday kembar niey 


jie kenal mereka berdua niey baru je , awal tahun ari tu . since tu kami rapat . x banyak sgt kenangan . yg tudung merah tu kakak , dia niey satu kelas dgn jie . yg sebelahnya tu dah tentu adiknya .

kami gelak sesama , kongsi cite sesama . diaorang niey kalau nak g memana mesti nak jie ada sekali . 

diaorang niey sweet sgt . macam gula gula .

lastly ,
happy birthday sayangku , Nur Ainaa Mardiha binti Harun , Nor Safinah binti Nan n Nor Shahirah binti Nan
me love you guys !

0 Inspirit (s) | Comment Here Inspirit (s)
happy birthday sayang !
Sunday, 21 April 2013 • 03:16 • 0 comments
assalamualaikum...
hye readers ... 

okey , entry kali niey , special for my best friend ... she is Natasha Amira ... because of what i say special entry ? because  today is her birthday ! yeah today is her birthday ! 

okey , jieha cite skit dari mne kami knal and smpai jdy bff ...

*flashback

mula-mula kenal dulu masa baru masuk sekolah menengah ... jalan pergi , balik sekola dgn dye ... masa form      1 kiteorg x satu kelas ... since form 2 baru kiteorg rapat n until now ... sebab mase form 2 kiteorg satu kelas ... always bergaduh dgn dye ...time cg x de dalam kelas , dye niey suka buat homework n me of course cite memacam kat dye ... asyik membebel je ... she label me as "Mak Bell" hahaha ... aku ingt smpai sekarang ca , sekarang niey pon kau kengkadang panggil aku nama tu lagikan ? hahaha ... 

masa form 3 jieha da berjinak-jinak dgn blogger , always stalker blog ... so , jieha ad tunjjuk satu blog yg famous iaitu blog Irine Nadia ... masa jieha tunjjuk kat dye tu , akak niey baru je kawin ...
one day , dalam kelas .. masa cg tiada ..
kwn (lelaki) : wey , korang tengok ape tu ?
me              : tengok blog org .. (sambil scroll ke bawah)
kwn (lelaki) : eh , sape tu ?
tasha           : yg lelaki niey , abg jieha , yg perempuan niey , kakak aku ... (sambil tunjuk) hah , tengok niey ,         
                    niey kan mak aku yg datang mase amik keputusan ary tu .. x nampak ke ? (buat muka x 
                    bersalah)
me              : (tahan gelak)
kwn            : a'ah la ...
since tu kiteorg sering tnya antara satu sama lain ... seperti , jieha abg kau balik minggu niey .. balik ..

apela korang niey ... tu la busybody sgt hah , amik kau kne tipu bulat2 dgn kiteorg ... pegi percaya tu buat ape ... aku anak sulung , caca ad abg je , x de kakak ... hahaha ... kesian korang ...

okey , enough for that ... malas nak cite pepanjang ... skit je ...

naik form 4 kami x satu kelas lagi ... but still contact n gado ... always kongsi cerita ... mcm2 cerita ... kalau sebelum niey korang ad bace entry belajar masak ... kawan yg jieha x mention tu adalah dia .. secara x langsung jieha pon belajar sekali ... 


happy birthday sayang ! love you ! muahhh :*

special for you , Natasha Amira Bte. Abd. Rahman...

0 Inspirit (s) | Comment Here Inspirit (s)
teaser
Saturday, 30 March 2013 • 06:04 • 0 comments
Assalamualaikum ...

salam sejahtera ... salam 1 Malaysia ... okey , entry kali niey pendek je .. harini terasa nak bg teaser je dlu ... nnti ad masa baru update panjang2 ... anyway , camne blog niey ? okey x ?
okey , kita tengok gamba dulu...










In Sha Allah entrynya akan menyusul ... stay tuned .. bye .. 
assalamualaikum...



0 Inspirit (s) | Comment Here Inspirit (s)
Blog Berwajah Baru
Friday, 29 March 2013 • 04:13 • 0 comments
assalamualaikum...

fuh , fuh , fuh... buang habuk kjap... helo , ape kaba ? sihat ? da lama jari niey x menari-nari ats keyboard niey... yela tuan pnye blog niey mls nak mengupdate blog tersayang... tuan pnye blog niey sbok je memanjang mngalahkan org yg nak exam taun niey...oke ape mcm blog yang berwajah baru nie.cantik?cute?menarik?Eh,kau minat k-pop kew?aku tak minat k-pop tapi aku minat dengan warne purple.melting la.biasa la warne purplekan warne favrourite aku.blog aku berwajah baru.nanti ada semangat sikit nak update blog.oke tu jek aku nak update.see guys next entry :D

0 Inspirit (s) | Comment Here Inspirit (s)
wedding theme for Liyana Hisham
Sunday, 23 December 2012 • 10:23 • 0 comments
assalamualaikum...

hye , korang... okey , entry kali niey khas untok kak Lyana Hisham ... memandangkn die ada buat giveaway... so , kite try la.. mne tau rezeki... ye x ?

aku sememangnye x reti bab2 perkahwinan niey.. sbb lame lagi.. cme sje2 kongsi bnde yg menarik n cntik... okey , aku pilih wrne soft purple n baby pink... ianye sgt sesuai dngn akk yg brkulit putih...okey , first kite sekodeng baju2 pengatin mybe for reception or akad nikah...







mcm baju FARAH LEE niey ke... cntik jgak...




bju niey sesuai untok nikah.. untok sanding pon bole..

bju2 niey bole disatukn mnjdi satu bju yg lbih cntik mngkin... sngaje ltak bju yg wrne ptih spenohnye.. bole ditmbah dngn manik atau bnge brwrne pink or purple.. it's look nice....

so , now tgok bju tok pngntin lelaki plak...








gmba yg khas untok pngntin lelaki sgt trhad ... so , gmbanye brpasangn...

for pelamin plak... sgt rambang mate nak pilih smuenye cntik2... yg niey smue tros amik tnpe memilih secare teliti....











love this... ianye x lari dri theme...



yg mne dah trminat bole pilih... atau nak cantum2kn biar nmpak lagi cantik...

untok hiasan meja makan dan khemah pengantin pule..

ltak red carpet ... ditngah2... bole gntong gmba2 mngkin disepanjang khemah...



okey , that's all... tu je idea yg bole dikongsi... last minit pnye cadngn... harap akk suka...
okey , bye... salam...







0 Inspirit (s) | Comment Here Inspirit (s)
belajar masak ?
Saturday, 22 December 2012 • 09:03 • 0 comments
assalamualaikum...

hye , hye , hye... amik mood jap... hm , okey ... cmne cuti skola korang ?? (bg yg msih skola) best ?? as you know result PMR da kuar .. tahniah la kpde yg dpt kputusan yg cemerlang ... yg lain ue x ape SPM kan ad... nnti kite tebus blik... okey ??

okey , back to tittle...  haha , blajar masak ? masak ape ? blajar masak tom yam...

*flashback...

sedang ddok2 smbil termenung tbe2 ad suare memanggil aku ... (ceh , ayt novel..) then , cam biase la ble org pnggil msti kte blas blik .. lpas jwb tros jln g dapo... arrive je dapo..

ibu : meh , sini ibu ajar masak tom yam .. ko pnye favorite dishes...
me : okey 

aku pon ape agy tros text kwn... 

me : sbb ko la aku kne blajar masak..
she : eh , nape aku lak ?
me : yela , nnti bile ko tnye aku , time2 tu l;ak mak aku x de at umah .. aku nak tnye sape ?
she : okey..

then , start memasak... ikot jela ape yg disuroh... mom always right...

time makan... 

adk : sape yg masak tom yam niey ?
me : nape ? (mke selamba badak)
adk : pdas..
me : owh , akak yg masak.. nape ?
adk : ko yg masak ?
me : yela.. nape x caye ?
adk : x .. tros pnggil ibu... bu sape yg masak tom yam niey ?
ibu : akak ...
me : hah , btol x ? tu la org akp x nak caye..
adk : yela.. ko ltak cili brape bnyak ? pdas la...
me : mne ad .. *buat mke x brsalah... 

haha... pedas la sgt... padahal x pon... first try da ad yg komen... lpas niey blajar masak makanan favorite je..

please tinggalkan comment yg mnarik tok improvekan blog niey ... terima kasih... 



0 Inspirit (s) | Comment Here Inspirit (s)
kem integrasi skola menengah siri-2 negeri johor
Sunday, 25 November 2012 • 08:50 • 0 comments
assalamualaikum...

hye readers....

okey , bru2 niey jieha ad mnyertai stu kem niey ... kem yg sngt simple n mnyeronokkan... kem kli niey x de la aktiviti yg trok2 mcm kem yg prnah jieha sertai... hope you guys enjoy it !!

hari first , biase la .. daftar .. then , ad aktiviti like rentas halangn , kembara dan lain2 ...
second day laq , kiteorg g melawat di TG. PIAI , aktiviti di sne , kami diknalkn pelbgai flora n fauna yg trdpt di sana ... sterusnye , kami ke NUSAJAYA untuk melihat KOTA ISKANDAR .. then , kami ke LEGOLAND MALAYSIA !!! ce teka kteowg g sne just jln2 or msok n bermandi-manda di sane ??
da pnat brjln kami pon plang ... pde sblh mlm merupakn mlm kebudayaan , persembahan yg sgt best ... lthan prsembhan niey kami lakukan smase di dlm bas sewktu hndak menuju dari stu tmpt ke stu tmpt... tiade mse di peruntukan untuk mlakukan persiapan...
keesokan arynye.. x de aktiviti sgt , just bkak kemah , raptai penutup ... mjlis penutup , then blik...

kem niey hnye brlngsong slame 3 ary 2 mlm... even , knal dlm mse 3 ary kami bole jdy kwn yg da knl dlm mse 3 taon.. bole brgurau , mnyakat ( gurau nan mnyakat tu bkn sme ke??)..

kami dibahagikan kepde 4 kmpulan bas , dngn menaiki 4 buah bas untuk ke tmpt yg tlh ditetapkan....

niey ad la skit gmba yg bole dikongsi ..










#rindu korang smue !! that's all for today ... thank you..

assalamualaikum...

0 Inspirit (s) | Comment Here Inspirit (s)